19. května 2013

Hlíva na medvědím česneku

Krásný den, moji milí čtenáři.
Dnes budeme pokračovat dalším článkem, jaký tu už nebyl strašně dlouho, a musím říct, že mě to mrzí. Ještě tedy než bude recept na lososový tataráček (protože ho musím nejdřív udělat a nafotit... :)), dáme si poměrně zdravou dobrotu - hlívu ústřičnou (kterou já osobně mám opravdu velmi ráda) na medvědím česneku (skvělá jarní věc!).

Takže co budeme potřebovat?


Hlívu.


Cibuli.


Medvědí česnek.


Kousek másla a kousek oleje.


Hlívu očistíme od nožiček. Nebojte se je zakrojit víc, pokud nehodláte trávit víkend žvýkáním. 


Nakrájejte ji, klidně na větší kousky, nebojte se toho. Jelikož jde v tomhle jídle jen o ni, je důležité, aby byla vidět. Navíc pustí opravdu velké množství vody a objem se podstatně zmenší. 


Nakrájíme si medvědí česnek. 


Část česneku dáme restovat s cibulí na másle. Ve chvíli, kdy vše vypadá asi takhle... 


... přidáme hlívu a dusíme, dokud nepustí vodu. Osolíme. 


Nakonec přidáme druhou část medvědího česneku a trochu čerstvého tymiánu a oregána. 


 Celé jídlo jsem servírovala s rýží a musím říct, že bylo opravdu velice dobré. :) 
Doufám, že jsem vás trochu inspirovala. Máte rádi hlívu?

Užijte si neděli.
An.

13 komentářů:

  1. Od tý doby co jsem přestala jíst maso, tak všude cpu houby... bramborovej guláš s houbama, "kuřecí" salát s houbama, houby s houbama... :D Tohle vypadá jednoduše a dobře, tak to asi někdy zkusím :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přítel taky nejí maso, takže tak různě cpu taky spíš houby... :D
      Na houby s houbama chci recept. :D
      Je to jednoduché a dobré. :)

      Vymazat
  2. To asi budu muset zkusit :) My máme rádi z hlívy polévku - orestovat cibulku, nahrubo nastrouhanou mrkev na másle, zaprášit červenou sušenou paprikou, přidat hlívičku, sůl a na světě je bašta :) Takže mne tvůj recept dost nalákal :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zkus. ;)
      Podobnou dělám taky, je moc dobrá. :)

      Vymazat
    2. Dobrá dobrá, o víkendu snad vyrazíme na farmářské trhy koupit medvěďáka a hlívičku :)

      Vymazat
  3. houby mám fakt moc ráda, jakékoli, teda jako ty nejedovaté :D teď bych si dala smažené bedle nebo tvůj oběd;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky miluju houby... Hmm, bedlama bych taky nepohrdla. :D

      Vymazat
  4. Medvědího česneku máme na zahradě hromadu a dokonce hlívu pěstuje přítelova babička. Tohle vypadá moc dobře a obě věci muluju, musím zkusit. A na recept na tataráček se těším, lososový jsem ještě nezkoušela=)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To máš úplně ideální podmínky na to, abys to zkusila. ;)

      Vymazat
  5. Zajímavý recept...díky za tip :)

    OdpovědětVymazat
  6. Achjo, hlívu mám v receptech často, ale nikde za Boha nemohu u nás objevit medvědí česnek! Tady snad široko daleko neroste ani lístek!:/ :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je nemilé. :) Tak zkus obyčejný česnek... S tím to bude beztak taky fungovat. :)

      Vymazat

Děkuji vám za všechny milé komentáře. :)